Categories
Uncategorized

Zakaj bi vsi morali imeti koledar?

Se vam kdaj zdi, da vaš dan nima dovolj ur? Glede na študijo iz leta 2015 bi se s tem strinjalo 48 % ljudi. Slaba organiziranost velikokrat lahko pripelje do prenapolnjenosti urnika, kaosa in posledično pregorelosti.

Se vam kdaj zdi, da vaš dan nima dovolj ur? Glede na študijo iz leta 2015 bi se s tem strinjalo 48 % ljudi. Slaba organiziranost velikokrat lahko pripelje do prenapolnjenosti urnika, kaosa in posledično pregorelosti. 

Enostaven in poceni način za izboljšanje organizacije je izpolnjevanje in vzdrževanje koledarja. Ne glede na to za kakšno obliko koledarja gre, lahko je to stenski, namizni ali žepni, koledarji nudijo številne prednosti tako za vaše akademsko kot zasebno življenje.

Oglejmo si 5 razlogov, zakaj je uporaba koledarja tako pomembna.

1. Ustvarimo si rutino

Prvič, uporaba koledarja nam pomaga ustvariti rutino v našem dnevu. Na primer, večina od nas vstane iz postelje ob določeni uri, opravi svoje dnevne rituale urejanja in zajtrka, nato pa se odpravi v službo.

Ko enkrat pridemo v službo, tudi tam pademo v vzorec. Mnogi od nas zaženejo računalnike, preverijo glasovna sporočila na svojih telefonih in si vzamejo nekaj minut za odgovor na e-pošto.

Lahko bi trdili, da koledar ni potreben za dokončanje teh nalog. Toda za nekatere je. Uporaba koledarja s časovnimi režami nekaterim ljudem omogoča, da določen del dneva namenijo tem dejavnostim, preden se lotijo ​​drugih manj rutinskih opravil.

2. Bolj smo produktivni

Drugi način uporabe koledarja, ki nam pomaga biti bolj produktivni pri vsakodnevnem delu, je črtanje predmetov z naših seznamov opravil. Pravzaprav nekateri uporabljajo svoje koledarje, da dobesedno razporedijo svoje sezname v svoj dan.

Ta način dela zagotavlja, da pomembna opravila ne ostanejo pozabljena in da se vse, kar je treba opraviti, tudi dejansko opravi. Če ne, se lahko preostale obveznosti dodajo na koledarski seznam opravil za naslednji dan.

3. Lažje prioritiziramo opravila

Pomembna vloga koledarjev je tudi ta, da nam pomagajo določiti prednost, kaj je treba storiti najprej. 

Zapisovanje obveznosti na koledar nas prisili, da izberemo, za kaj želimo porabiti svoj čas in za kaj ne. To nam omogoča, da naredimo prostor za tisto, kar je pomembno, in filtriramo ostalo.

4. Spodbuja nas k točnosti

Se borite z odlašanjem? To, da imamo določen datum in uro določeno za nalogo, nam pove, kdaj jo moramo opraviti. Pomaga nam odpraviti izgovore in nas spodbudi k delu. Ne bomo več dovolili, da bi se naloge premikale po našem seznamu opravil. Zdaj jih lahko ujamemo, preden se začnejo nabirati.

5. Realistično si zastavimo dan

Ko načrtujemo naloge in dejavnosti na koledarju, moramo biti realni. Za vsako opravilo si vzamemo dovolj časa in si zapišemo, ob kateri uri bomo opravilo začeli in končali. Precenjevanje je odličen način, da zagotovimo, da se nam ne mudi, in nam omogoči dodaten čas, če pride do nepričakovanih dogodkov. Uporaba koledarja nam lahko pomaga ugotoviti, da vseh opravil, ki smo jih imeli v mislih za danes, ni mogoče dokončati, vendar nam pokaže, katere dejavnosti lahko.

Kam po najboljši koledar?

V Tiskarni Ekart vam nudimo tisk koledarjev popolnoma prilagojenih vašim željam. Ne omejujejo vas niti oblika, niti vsebina potiska in niti barve. Pišite nam in si organizirajte življenje z vašim novim personaliziranim koledarjem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja