Categories
Uncategorized

6 najboljših primerov poslovnih daril za zaposlene

Vsak dober šef se zaveda, da motivirani in zadovoljni zaposleni so-ustvarjajo uspešno podjetje. Dejstvo je, da so zaposleni dnevno izpostavljeni novim izzivom in morebitnih stresnim situacijam, zato je pomembno, da se počutijo cenjene in opažene. Hvaležni so, če jim delodajalec pokaže, da je njihov trud veliko šteje in da je na njih ponosen. To se lahko doseže s spodbudno pohvalo ali še bolje, s kakovostnimi in uporabnimi darili.V tem blogu pa vam bomo predstavili le nekaj najboljših idej za obdaritev zaposlenih.

Vsak dober šef se zaveda, da motivirani in zadovoljni zaposleni so-ustvarjajo uspešno podjetje. Dejstvo je, da so zaposleni dnevno izpostavljeni novim izzivom in morebitnih stresnim situacijam, zato je pomembno, da se počutijo cenjene in opažene. Hvaležni so, če jim delodajalec pokaže, da je njihov trud veliko šteje in da je na njih ponosen. To se lahko doseže s spodbudno pohvalo ali še bolje, s kakovostnimi in uporabnimi darili.V tem blogu pa vam bomo predstavili le nekaj najboljših idej za obdaritev zaposlenih.

Zakaj, kdaj in kako?

Z darili povečamo motivacijo in s tem produktivnost zaposlenih, poleg tega  pa ustvarjamo boljšo atmosfero v delovnem prostoru, kar se kaže tudi v povečanem zadovoljstvu in pripadnosti sodelavcev. Obdarimo lahko za rojstne dneve, božič ali kadarkoli med letom. Prijazna pozornost bo vedno naredila dober vtis.

Pri darilih moramo primarno paziti, da s previsoko vrednostjo ne ustvarimo zadrege ali ljubosumja med zaposlenimi. Najbolje je tako izbrati kakovostno in uporabno malenkost, ki za podjetje ne bo predstavljala prevelikega stroška, zaposlenemu pa bo vseeno izkazala hvaležnost. 

Uporaben pisarniški material za  boljšo organiziranost

S podarjenimi pisarniškimi pripomočki dosežemo, da pokažemo naklonjenost, hkrati pa neposredno vplivamo na izboljšano delovno okolje in organiziranost zaposlenega. 

Kot dobra darila veljajo personalizirani rokovniki, namizni koledarji, pisalni bloki, personalizirani kuliji in namizne podloge

Personalizirana skodelica za jutranjo pisarniško kavo

Če vašim zaposlenim darujete poslikano šalico za kavo, jim lahko tako popestrite odmor, kot tudi poveste, da so cenjen del ekipe v podjetju. Okrasite jo lahko z imenom, šalo ali motivacijskim nasvetom. Pri tem pa se ne potrebujete omejiti le na skodelice, poslikati je možno tudi termovke, ter različne steklenice, ki so namenjene pitju tekočine. Tako zagotovite, da boste darovali funkcionalno darilo, ki bo imelo možnost ohranjati pijačo toplo ali hladno. Zaposleni pa jo lahko vzamejo s seboj tudi na daljša potovanja, sestanke, piknike ipd.

Majhne rastline za popestritev delovnega okolja

Delovne mize so mnogokrat monotone in dolgočasne, kar tudi delo naredi manj privlačno. Zaposlenim lahko tako popestrimo delovni prostor z majhnimi rastlinami, kot so aspidistra, kaktus ali taščin jezik, ki so znane tudi po tem, da zanje ni potrebna prevelika skrb. 

Vključitev zelenja v delovni prostor nam namreč daje občutek neposrednega stika z naravo. Raziskave kažejo, da delovni prostor, v katerem se nahajajo sobne rastline, izboljšuje spomin zaposlenih, vegetacija pa pozitivno deluje na produktivnost.

Personalizirane obleke za večjo pripadnost

Ljudje smo socialna bitja, ki rada pripadajo in imajo občutek povezanosti. V delovnem okolju, kjer se pristni odnosi mnogokrat zabrišejo, je pomembno, da zaposlenim zagotavljamo občutek pripadnosti in da predvsem na skupinskih projektih ekipo povezujemo. Za to ni boljšega, kot obleke in dodatki, ki z enotnim napisom ali poslikavo ustvarjajo enotnost. Ustvarimo lahko edinstvene hlače, jope, majice, kape, torbe ipd. Ker je izdelava le-teh izredno ugodna, je to priporočljivo poslovno darilo za vsakega zaposlenega. Personalizirana oblačila pa lahko tudi darujemo na raznih poslovnih dogodkih, dnevu odprtih vrat ipd.

Knjige za inspiracijo in ohranjanje motivacije

Izobraževanje zaposlenih je pomemben del vsakega podjetja, saj je cilj, da se le-ti neprestano razvijajo in rastejo. To daje vrednost tako zaposlenim, kot tudi podjetju in z motivacijsko knjigo lahko zadanemo dve muhi na en mah. Ob enem podarimo uporabno darilo in še spodbudimo k novemu znanju. 

Tehnološki dodatki za lažje delo

Poleg dodatkov za organiziranost in omenjenih rastlin, lahko funkcionalnost mize izboljšamo tudi z različnimi tehnološkimi dodatki. To so USB ključki, pomnilne postaje, trdi diski, slušalke, računalniške miške itd. 

Ali umestiti na darila logotip podjetja?

Tudi na poslovna darila za zaposlene seveda lahko postavite logotip vaše blagovne znamke, saj boste tako krepili tudi prepoznavnost vašega podjetja.Vaši zaposleni bodo zagotovo z veseljem uporabljali in širili vaše reklamno sporočilo ali logotip. 

Morda se sprašujete, kje lahko cenovno ugodno, a vseeno kakovostno potiskate tako blokce, kot ostale predmete nepravilnih oblik. Odgovor je Tiskarna Ekart, kjer poleg tiska lahko izbirate tudi med že zbranimi predmeti in tekstilom.

Dejstvo je, da so zaposleni življenjska sila in ambasadorji vašega podjetja. Brez njih samo podjetje ne bi moglo več delovati. Pokažite jim, da se tega zavedate!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja