Categories
Uncategorized

Kako izbrati storitev komercialnega tiska

Kot ena najstarejših industrij na svetu je komercialno tiskanje prisotno že stoletja. Niso pa vse tiskarne ustvarjene enako. Komercialno tiskarsko podjetje, ki ga izberete bo pomembno vplivalo na projekt in podobo vaše blagovne znamke. Zato je ključnega pomena, da izberete pravo storitev tiskanja za vaš projekt in proračun. Medtem ko lahko večina tiskarskih podjetij potiska črnilo na papir ali blago, vam mora vaša komercialna tiskarska storitev zagotoviti resnično dodano vrednost.

Kako določiti vrednost storitve komercialnega tiska?

V vsakem primeru je ključnega pomena, da izberete kakovostne komercialne tiskarske storitve, ki dajejo vrednost namesto cenene izdelave vašega naročila. Če želite določiti vrednost, si zastavite naslednja vprašanja o vaši trenutni komercialni storitvi tiskanja ali kateri koli potencialni storitvi:

  • Ali se lahko vedno zanašam na tiskarno, da bo spoštovala dogovorjene roke dobave?
  • Ali se odzivajo na moje potrebe?
  • Ali takoj moje klice in odgovarjajo e-pošto?
  • Ali moj komercialni tiskarski servis daje predloge za zmanjšanje stroškov ali izboljšanje kakovosti mojega dela?
  • Ali tiskarna poenostavlja prenos datotek, spremljanje napredka pri delu in pregledovanje dokazil? Kako poenostavljajo te procese?

Različne tiskarske storitve

Poleg vrednosti bi morale kakovostne komercialne tiskarne ponujati številne vrste in različice možnosti tiskanja. Nekatere najpogostejše možnosti so:

Digitalni tisk

Digitalni tisk je komercialna tiskarska storitev, pri kateri se datoteka pošlje neposredno iz računalnika v digitalni fotokopirni stroj ali tisk s tonerjem. Stroški vzpostavitve storitve digitalnega tiska so razmeroma nizki, zato je to stroškovno najugodnejša možnost za tiskanje majhnih naklad, kot je 200 razglednic, letakov ali celo zahtevnejših dokumentov. Veliko kakovostnih komercialnih tiskarskih storitev ima celo posebne vrhunske digitalne tiskalnike, ki se uporabljajo izključno za tiskanje velikih znakov, kot so vinilni transparenti in veliki plakati. Storitve digitalnega komercialnega tiska so prav tako idealne, ko potrebujete hitrost. Vendar pa je težava z digitalnim tiskom ta, da ne daje prevladujočega “profesionalnega” videza v primerjavi z bolj kakovostnimi komercialnimi storitvami ofsetnega tiska. Kljub temu se z izboljšanjem opreme za digitalno tiskanje izboljšuje tudi izpis.

Offset tisk

Offset tisk je najpogosteje uporabljen postopek tiskanja na svetu. Offset tisk, imenovan tudi offset lithography, je namenjen množični proizvodnji in ga uporablja večina podjetij in organizacij, ki tiskajo velike količine, ki potrebujejo dosledno kakovost in nizke stroške. Na splošno je Offset idealna izbira za naklade 500 ali več, druge prednosti offset tiskanja pa vključujejo: Stroškovno učinkovit za večje količine (nižji mejni stroški) Najvišja možna kakovost Uporabite lahko različne vrste papirja in črnila.

Sitotisk

V večini primerov se stroji za ofsetni tisk podajajo skozi tiskalnik z zvitki papirja (web-fed) ali s posameznimi listi (sheet-fed). Običajno boste ugotovili, da se Sitotisk je tehnika, ki vključuje uporabo tkanega mrežnega zaslona za podporo šablone za blokiranje črnila za sprejem želene slike.

Eden od razlogov, da se tehnika sitotiska tako pogosto uporablja, je, ker proizvaja žive barve, tudi na temnejših tkaninah. Črnilo ali barva ležita tudi v plasteh na površini tkanine ali papirja, kar daje tisku prijetno otipljivo kakovost.

Tehnika je priljubljena tudi zato, ker tiskalniku omogoča enostavno večkratno reprodukcijo modela. Ker lahko z isto šablono znova in znova ponovite dizajn, je zelo uporaben za ustvarjanje več kopij istega oblačila ali dodatka. Zaradi tega je sitotisk zelo učinkovita tehnika za ustvarjanje velikih serij oblačil po meri za športne ekipe ali delovne uniforme.

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri storitve komercialnega tiskanja

Ko izberete storitev komercialnega tiskanja, je pomembno, da razumete nalogo, ki jo imate. Nekateri najpogostejši odločilni dejavniki za izbiro ene vrste tiskanja pred drugo so:

  • Kaj je najpomembnejši dejavnik za to tiskano kampanjo, na primer kakovost, hitrost itd.?
  • Imate kakšne časovne roke, ki se jih morate držati?
  • Ali imajo prejemniki kakršna koli pričakovanja glede kakovosti, ki jih morate upoštevati?
  • Kakšna je skupna velikost naročila?
  • Ali bo kakovost materiala vplivala na podobo vaše znamke?

Zaradi ugleda, izkušenj in zanesljivosti podjetja Tiskarna Ekart je izbira komercialnega tiskarja v okolici Ptuja in širši Podravski regiji preprosta. Tiskarna Ekart z več kot 30 leti v industriji ponuja hitro kakovostno tiskanje po dostopni ceni. Ne glede na vaše potrebe po tiskanju zaupajte strokovnjakom podjetja Tiskarna Ekart, da bodo zadovoljili vaše potrebe in opravili vsako delo. Obrnite se na Tiskarno Ekart še danes za posvet.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja