Categories
Uncategorized

Tisk razglednic

Razglednice so eden izmed najučinkovitejših načinov, kako posredovati reklamno sporočilo oglaševalske kampanje preko neposredne pošte, po drugi strani pa tudi prisrčen in zimzeleni spominek, ki ga prijateljem in družini pošiljamo s potovanj v oddaljene kraje.

Zakaj razglednice, se sprašujete? Ali niso že izven mode?

Ne!

Veliko marketinških kampanj danes uporablja samo digitalne medije. Pošiljajo e-pošto in vlagajo denar v plačane spletne oglase, vendar zamujajo priložnost, da bi resnično sodelovali in pritegnili pozornost potencialnih strank in kupcev.

Premislite.

Koliko e-poštnih sporočil vsak dan dobimo v naš nabiralnik? Preveč, kajne?

Pravzaprav dobimo toliko e-poštnih sporočil, da jih želimo večinoma izbrisati. Ko pa iz nabiralnika dobimo dejanske potegnemo letake, kuverte ali celo razglednice – stvari, ki jih lahko fizično držimo v rokah – si običajno vzamemo čas in pogledamo vsak kos. Če vidimo privlačno razglednico z zanimivo ponudbo, jo bomo še bolj verjetno prebrali, kot da bi jo vrgli v koš.

Načrtujte marketinško kampanjo z razglednicami

Prvi korak v uspešni kampanji z razglednicami je faza načrtovanja. Načrtovati morate, kakšno bo vaše sporočilo, kdo bo prejel vaše razglednice in najpomembnejše cilje kampanje.

Ne pozabite načrtovati, kako boste merili uspeh svoje kampanje. To je lahko z uporabo kode kupona na razglednicah ali ljudi, ki pokažejo letak v vaši fizični trgovini. Obstaja veliko možnosti za merjenje, zato izberite tisto meritev, ki je najboljša za vašo oglaševalsko akcijo.

Napišite besedilo svoje razglednice in izberite udarne slike

Nato boste morali napisati sporočilo svoje razglednice in izbrati slike, ki jih boste uporabili. Vsebina razglednice naj bo kratka, sladka in jedrnata. Na razglednici nimate preveč prostora, zato morate biti “izbirčni”.

Uporabite jezik in slike, ki pritegnejo pozornost kupcev. Poskrbite, da bodo sporočila privlačna in da bodo potrošnika spodbudila k uporabi vašega izdelka ali storitve.

Poskusite uporabiti fotografijo, ki ste jo posneli sami. Sicer lahko uporabite fotografijo iz spleta, vendar ne pozabite kupiti pravice do njene uporabe, preden pošljete svojo razglednico.

Vaše tiskane razglednice morajo imeti posebno direktivo, da bi potencialne stranke pritegnili k vam. Sporočilo bo preprosto.

Ne pozabite še na pomemben nasvet – reklamne razglednice pošiljajte znova in znova.

Nočete se ustaviti samo z enim sporočilom. Običajno potrebujete 3-4 sporočila istemu ciljnemu občinstvu, da dobite odgovor, ki ga iščete.

Oblikujte svojo razglednico

Naslednji korak v procesu tiskanja razglednice je oblikovanje vaše razglednice. V tej točki (kot tudi v vseh ostalih stopnjah izdelave razglednic) vam lahko na pomoč priskoči Tiskarna Ekart. S sodelovanjem z vami ustvarimo dizajn po meri, ki je edinstven za vaše podjetje.

Dizajn mora biti privlačen, a hkrati okusen. Ne želimo, da bi bile razglednice videti kot neželena pošta. Ključ do trženja razglednic je dober dizajn le-teh.

Upoštevajte velikost svoje razglednice

Prepričajte se, da velikost vaše razglednice ustreza vašemu sporočilu, ponudbi in slikam. Seveda si želite, da vaša razglednica v poplavi pošte izstopa. Če se odločite za nekoliko večje formate, vam to lahko pomaga pritegniti pozornost, ki jo iščete. Poštnina je v večini primerov enaka ne glede na to, katero velikost razglednice izberete.

Tiskanje razglednic in pošiljanje po pošti

Zadnji korak v procesu je tiskanje razglednic in pošiljanje po pošti. Uporabite profesionalno storitev za tiskanje in pošiljanje razglednice vaši ciljni publiki. Pošiljanje razglednic je pogosto cenejša oblika neposrednega trženja, saj je pošiljanje razglednic ugodnejše od neposredne pisemske kampanje.

Tiskanje in poštnina bosta verjetno najdražji del vaše marketinške kampanje za razglednice. Prepričajte se, da pravilno načrtujete vsako fazo postopka tiskanja razglednic za končni uspeh, ne da bi pri tem izgubili denar.

Svetujemo vam, da postopek tiskanja razglednic prepustite profesionalcem, ki bodo poskrbeli, da bo marketinški material za vašo kampanjo z razglednicami natisnjen brezhibno. Pri Tiskarni Ekart imamo večletne izkušnje z izdelavo najrazličnejših tiskovin in poskrbeli bomo, da bodo tudi vaše razglednice natisnjene brezhibno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja