Categories
Uncategorized

Uporaba tiskanih pisalnih blokov za podjetja

Uporabnost ter prednosti pisalnih blokov ter papirnatih beležk so v času pametnih telefonov in številnih aplikacij pogosto spregledane. Selitev poslovanja ter socialnega življenja na splet je povzročila odmik od tradicionalnejših oblik zapisovanja idej, opomnikov in beležk, ki so nekoč romale na strani zvežčičev in pisalnih blokov. A šarm se s časom ni izgubil. Občutka, ko na papir lastnoročno zabeležimo svoje misli, nakupovalni seznam ali zapiske sestanka, ne moremo nadomestiti z drugimi načini vnašanja opomnikov. Temu pritrjujejo tudi raziskave, ki pravijo, da je absorpcija materiala ob izdelovanju zapiskov na računalniku nižja, v primerjavi z ročnim zapisovanjem s pisalom.

Uporaba tiskanih pisalnih blokov za podjetja

Uporabnost ter prednosti pisalnih blokov ter papirnatih beležk so v času pametnih telefonov in številnih aplikacij pogosto spregledane. Selitev poslovanja ter socialnega življenja na splet je povzročila odmik od tradicionalnejših oblik zapisovanja idej, opomnikov in beležk, ki so nekoč romale na strani zvežčičev in pisalnih blokov. A šarm se s časom ni izgubil. Občutka, ko na papir lastnoročno zabeležimo svoje misli, nakupovalni seznam ali zapiske sestanka, ne moremo nadomestiti z drugimi načini vnašanja opomnikov. Temu pritrjujejo tudi raziskave, ki pravijo, da je absorpcija materiala ob izdelovanju zapiskov na računalniku nižja, v primerjavi z ročnim zapisovanjem s pisalom.

Thomas Edison, Bill Gates ter Stave Jobs so zgolj nekatera izmed imen uspešnih posameznikov, ki so prisegali na uporabo pisalnih blokov ter pisal pri svojem delu. V naslednjih odstavkih se bomo sprehodili skozi razloge za uporabo pisalnih blokov v profesionalnem in zasebnem življenju ter se poglobili v koristi personaliziranih, potiskanih papirnatih blokov za pisanje.

Pisalni bloki – zakaj in kako?

Zagotovo se vas večina spomni prijetnega občutka, ko ste bili nepričakovano obdarovani z uporabno pozornostjo. Zakaj torej podjetja zamujajo edinstveno priložnost za promocijo svojih izdelkov in storitev ter gradnjo poslovnih odnosov s partnerji? Rezultati raziskav izpred dobrega desetletja so pokazali, da je skoraj polovica potrošnikov ter srednjih in višjih menedžerjev soglašala, da bi se prejeto darilo s strani podjetja odrazilo v večji verjetnosti prihodnjega sodelovanja. Gre za zgolj eno izmed študij s področja uporabe promocijskih produktov v marketingu in oglaševanju. Ravno pisalni bloki so eni izmed izdelkov, ki jih lahko podjetja odlično izkoristijo za promocijske aktivnosti. V praksi so potiskani pisalni bloki, ob oblačilih in pisalih (https://www.tiskarna-ekart.si/blog/post/pisala/), najpogosteje uporabljeni promocijski izdelki.

V kombinaciji z drugimi trženjskimi aktivnostmi imajo pisalni bloki močan vpliv na prepoznavnost podjetja. To gre pripisati naravi izdelkov kot so beležnice ter pisalni bloki. V prvi vrsti so namenjeni temu, da s svojo uporabnostjo služijo imetniku in ljudje jih uporabljajo na ogromno različnih načinov.

Kvaliteten papir, vezava in oblikovanje potiskanega dizajna še dodatno pripomorejo, da se bo ugled vašega podjetja v očeh obdarovanca dvignil za neprecenljivo vrednost ob zanemarljivih stroških. Gre za izdelek, za katerega se zdi, da ga vedno potrebujemo, a ga ne kupujemo pogosto. Če ga boste svojim poslovnim partnerjem, zaposlenim ali strankam ponudili zastonj, ga zagotovo ne bodo spravili v predal, temveč uporabljali in si vašo blagovno znamko tudi zapomnili.

Da pa bo pisalni blok ob svoji osnovni funkciji služili tudi učinkoviti promociji vašega podjetja, je potrebno poskrbeti za inovativno oblikovanje in kvaliteten potisk. Barvna shema, slog pisave ter logotip so deli vaše blagovne znamke, ki vplivajo na zaznavanje potrošnikov, zato z njimi pri potisku pisalnih blokov ne eksperimentirajte preveč. Z uporabo enakih vizualnih elementov na celotnem obsegu promocijskega materiala boste utrdili nivo prepoznavanja vašega podjetja med kupci, svojo blagovno znamko pa na pogled naredili bolj prepoznavno. Na vidnem mestu ohranite tudi vaše kontaktne podatke kot sta elektronska pošta ter telefonska številka podjetja. Več kreativnosti si lahko dovoliti pri oblikovanju naslovnice. Razmislite tudi o barvnih odtenkih papirja, formatu ter načinu dodelave in vezave.

Naj bo pisalni blok vašega podjetja namenjen vašim strankam, dobaviteljem, zaposlenim, konkurentom ali poslovnim partnerje – vsem skupinam deležnikov vaše organizacije zagotovo želite nekaj sporočiti. Papir je seveda idealen medij za komunikacijo raznih tiskanih sporočil v besedi ali sliki, s potiskom pisalnega bloka pa si lahko zagotovite ekskluzivno mesto v mislih vaših strank, saj so lahko podatki vašega podjetja vidni prav na vsaki strani pisalnega bloka.

Pisalni bloki – kje?

Tiskane pisalne bloke namenjene uporabi v vašem podjetju, za poslovna darila, zapisovanje opomnikov v gospodinjstvu ali izdelavo zapiskov na predavanjih, lahko še danes naročite pri Tiskarni Ekart. Ne glede na to, ali jih boste uporabljali v zasebne ali poslovne namene, je zdaj čas, da si zagotovite čisto svoje, personalizirane pisalne bloke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja