Categories
Uncategorized

Tisk vabil | Zakaj izbrati tisk

Nič ne prekaša občutka, ko v svojem poštnem nabiralniku najdemo tiskano vabilo. Naj gre za rojstnodnevno zabavo, poroko, obletnico valete ali mature, svečan ali uraden dogodek – občutek potiskanega papirja, ko v naše roke primemo vabilo, v nas oblije s toplino in pričakovanjem pred prihajajočim dogodkom. Tiskano vabilo, da prejemniku vedeti, da je njegova prisotnost več kot zaželena in da je njegova udeležitev dogodka za gostitelja pomembna.

Vse o tisku vabil za vse priložnosti


Nič ne prekaša občutka, ko v svojem poštnem nabiralniku najdemo tiskano vabilo. Naj gre za rojstnodnevno zabavo, poroko, obletnico valete ali mature, svečan ali uraden dogodek – občutek potiskanega papirja, ko v naše roke primemo vabilo, v nas oblije s toplino in pričakovanjem pred prihajajočim dogodkom. Tiskano vabilo, da prejemniku vedeti, da je njegova prisotnost več kot zaželena in da je njegova udeležitev dogodka za gostitelja pomembna.

 

Sodobna tehnologija, z njo pa tudi trendi, so se razvila od prefinjeno graviranih kartic, ki so po pošti potovale pred stoletji, do komercialno tiskanih vabil devetdesetih let minulega stoletja in nenazadnje do lično oblikovanih kreacij, za katere navdih pogosto iščemo na spletnih blogih kot so Pinterest. Čeprav se vabila morda razlikujejo na videz, je njihova osnovna struktura, stil in čustveno sporočilo ostalo nespremenjeno.

V času, ko je pošiljanje ter prejemanje informacij hitro in enostavno, preprosto SMS sporočilo, elektronska pošta ali dogodek, ustvarjen na socialnem omrežju ima moč, da povabljence z veliko hitrostjo obvesti o vašem vabilu, nosijo tiskane oblike oblike pozivov še večjo težo. Že to, da v poštnem nabiralniku najdemo kaj druga kot so reklamna sporočila in položnice, je dandanes svojevrsten dogodek, ki bo povabljence navdušil. Čeprav se ob priložnostih, ko si želimo na enem mestu istočasno zbrati večje število nam ljubih ljudi, sprašujemo, če fizična, tiskana vabila prejemnikom še sploh kaj pomenijo in ali so res nujna, je odgovor na ti vprašanji jasen in odločen DA! Še tako inovativno, zabavno, elegantno napisano ali srčkano elektronsko sporočilo se bralca ne bo dotaknilo na enak način kot tiskano vabilo.

V nadaljevanju vam bomo predstavili razloge za uporabnost tiskanih vabil, omenili pa bomo tudi za katere dogodke so določena vabila primerna

ZAKAJ TISKANA VABILA?

Tiskana vabila na papirju so v praksi zelo uporabna. V naslednjih odstavkih preberite, zakaj so se prava izbira za pomembne priložnosti.

Zanesljiva dostava

Kolikokrat ste že spregledali obvestilo na vašem pametnem telefonu ali uri, ga preprosto ignorirali ali pa zaradi majhne napake v tipkanju elektronsko pošto poslali na napačen naslov? Vzpostavljanje stikov in sporočanje preko internetu je enostavno, ko deluje, a je lahko nezanesljivo. To je velika težava pri pošiljanju vabil preko elektronske pošte. Elektronski poštni nabiralnih proti spam sporočilom varujejo algoritmi, ki po lastni presoji ocenijo, katera sporočila se jim zdijo sumljiva na podlagi priponk, slik, vsebine in naslova pošiljatelja in elektronsko sporočilo umaknejo iz vašega glavnega nabiralnika. Takšne težave se pogosto pojavijo pri pošiljanju vabil večjim skupinam ljudi, s katerimi gostitelj nima rednega stika (poslovni dogodki, konference, obletnice …). Tiskana vabila v obliki fizične pošte imajo večji odstotek uspešnosti pri tem, da so dostavljena v poštni nabiralnik naslovnika. 

Vizualni opomnik

Za tem, ko so vaši gostje potrdili svojo udeležbo, bo njihovo tiskano vabilo služilo kot priročni opomnik na prihajajoči dogodek. Vabila se ponavadi znajdejo na hladilnikih, stenskih tablah iz plute v pisarnah, policah v dnevnih sobah ali na mizah, ki so namenjene odpiranju pošte. Kjerkoli jim povabljenci že najdejo mesto, vsak pogled na vabilo, pa naj bo še tako bežen, bo služil kot vizualni opomnik, ki bo vaše goste spominjal na prihajajoč dogodek, ki se ga nameravajo udeležiti. V svetu polnem informacij tudi z najboljšimi nameni zlahka pozabimo na dogodek, o katerem smo slučajno prebrali na spletu. Za razliko od digitalnih vabil, bodo pri tiskanih vaši povabljenci dogodek takoj dodali v svoje rokovnike in koledarje.

Tiskana vabila so čudovita

Zelo očitna, a pomembna karakteristika tiskanih vabil: so lepa na pogled in zabavna! Posebne priložnosti (rojstni dnevi, poroke itd.) so odlične priložnosti, da se razvajamo z vsem najboljšim in vabila niso izjema. Ljudje se odločijo na pošiljanje tiskanih vabil, ker so jim ta všeč. Vaši gostje se bodo počutili posebno zaželene, vašemu dogodku pa bodo papirnata vabila dodala občutek luksuza in ekskluzivnosti. V naših očeh je že to dovolj velik razlog, da se odločite za tisk vabil.

Tiskana vabila zahtevajo odgovor

Ko nekdo vloži svoj čas in trud v oblikovanje, tisk ter pošiljanje tiskanih vabil, ljudje to v večini primerov prepoznajo in se iz vljudnosti ter hvaležnosti pogosteje odzovejo na vabilo. Pri pošiljanju tako imenovanih RSVP vabil, na katera se pričakuje odgovor, bodo povabljenci odgovorili hitreje in pogosteje, če so vabila poslana v fizični obliki in ne preko elektronske pošte ali socialnih omrežji. Medtem ko internete sporočila ne vzbudijo potrebe po takojšnjem odgovoru tiskana vabila sprožijo prav to, še posebej, če so poslana v kuverti.

Osebni dotik

S tiskanimi vabili, v primerjavi z elektronskimi sporočili, dodamo osebno noto. Že sam prvi stik z vabilom, ki ga sami vzamemo iz zapečatene kuverte, daje občutek posebnosti, zasebnosti in svečanosti. Če na tiskano vabilo dodamo še lastnoročen podpis ali personalizirano sporočilo, bo vtis na prejemnika še toliko večji.

Skladanje s temo dogodka

Z oblikovanjem vabila lahko povabljencem nakažemo, kakšna bo tematika in podoba dogodka, na katerega jih vabimo. Dizajn vabila, ki se zliva s celostno vizualno podobo dogodka (na primer z barvo cvetja na poroki ali rdečo preprogo gala otvoritve) bo dodal k nepozabnosti dogajanja. Če v skladu z vabilom oblikujemo tudi sporočilo zahvale, ki ga vsakemu udeležencu pošljemo po dogodku, celotni izkušnji dodamo še posebno noto.

Vsestranskost naslovnikov

Za razliko od elektronskih vabil lahko s tiskanimi dosežemo prav vsakega posameznika. Tako boste lahko na dogodek povabili tudi starejše, ki niso uporabniki elektronske pošte ali socialnih omrežjih, oziroma svoje digitalne nabiralnike preverjajo redkeje. Izognete se tudi nerodnim situacijam izbire naslovnika, saj lahko vabilo po pošti naslovite na celotno družino ali podjetje.

 

KAM PO TISKANA VABILA?

Za profesionalen tisk kakovostnih vabil vam svetujemo,
da se obrnete na
Tiskarno Ekart, kjer bodo tiskarji z več kot 20-letnimi izkušnjami poskrbeli, da bodo vaša vabila v domovih povabljencev ostala še več tednov po dogodku.

Vabila za rojstne dni, mature in obletnice, poroke ter krste, Tiskarna Ekart za vas ustvari ter natisne čudovita, domiselna ter unikatna vabila po najmodernejših trendih. V pestri ponudbi lahko izbirate med najrazličnejšimi oblikami in velikostmi, materiali in prilegajočimi se kuvertami. Za vaše posebne dni, ki jih boste pomnili do konca življenja, vabilo oplemenitite še z lakiranjem ali plastificiranjem in očarajte vaše povabljence.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja