Categories
Uncategorized

Nasveti za tisk na termo flise

Oblačila iz termo flisa so v zadnjem času priljubljena poslovna darila za zaposlene, a sitotisk je lahko izziv! Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali.Zaradi priljubljenosti oblačil iz flisa bi se morali tudi tiskarji, ki ne marajo tiskanja na podlago iz flisa, naučiti sitotiska na ta material, da bi zadovoljili povpraševanje strank. Da bi vam pomagali izpopolniti svojo tehniko, delimo naše najboljše nasvete za sitotisk na termo flis.

Nasveti za tisk na termo flise

Oblačila iz termo flisa so v zadnjem času priljubljena poslovna darila za zaposlene, a sitotisk je lahko izziv! Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali.

Zaradi priljubljenosti oblačil iz flisa bi se morali tudi tiskarji, ki ne marajo tiskanja na podlago iz flisa, naučiti sitotiska na ta material, da bi zadovoljili povpraševanje strank. Da bi vam pomagali izpopolniti svojo tehniko, delimo naše najboljše nasvete za sitotisk na termo flis.

1. Previdno načrtujte svoje tiskovine

Če vaša stranka zahteva preprosto jopo iz flisa, lahko bolj ali manj svobodno uporabljate enake vrste tiskarskih, kot bi jih uporabili na majici. Vendar pa boste verjetno videli veliko zahtev za sitotisk na puloverje s kapuco, puloverje z zadrgo in puloverje z zadrgo. Zaradi dodatnih žepov, šivov in zadrge bodo te podlage zahtevale bolj skrbno načrtovanje vaše tiskovine na termo flisu. Verjetno se boste želeli oddaljiti od tiskanja na šive. Potisk na hrbtni strani s kapuco bo morda moral biti nekoliko nižji, da bo bolj viden pod kapuco. Zapleteni detajli morda ne bodo delovali na substratu iz flisa, ker flis pogosto zahteva veliko količino črnila. Prepričajte se, da upoštevate vse te spremenljivke, ko načrtujete umetniško delo za vaš kos oblačiča iz flisa, in poskrbite, da boste stranki jasno sporočili, kaj bi lahko bilo drugačno ali kaj morda ni mogoče na termo flisu.

2. Izberite pravo črnilo

Tradicionalno imajo podlage iz flisa zaradi debelejšega materiala zahtevnejši nanos črnila. Vendar ni nujno, da je tako. Če uporabite tanjšo vrsto črnila, lahko dosežete mehkejšo potiskavo ali lažje tiskate na zadrge ali šive. Tiskanje z raztokom deluje zelo dobro pri tiskanju preko zadrge in šivov na številnih podlagah iz flisa ali pa lahko poskusite razredčiti črnilo z utrdljivim reduktorjem.

3. Prilepite vaš "slikarski kanvas"

Ker je flis debelejši in ima dve površini – običajno mehak, mehak flis na notranji strani in tkanino iz džersija na zunanji strani – se podlage iz flisa med tiskanjem nagnejo k premikanju, kar lahko povzroči zamegljene ali šibke odtise. Prepričajte se, da uporabljate lepilo, ki ne bo poškodovalo tkanine,  a ohranilo termo flis na mestu. Lepila za spletne brizgalne palete so običajno najboljša, ker so narejena tako, da držijo debelejše podlage, lepilo pa se skupaj s srajco odmakne od plošče, namesto da bi odstranil notranji del flisa in naredil nered na plošči. Morda boste morali med tiskanjem večkrat nanesti lepilo, da ostane učinkovito.

4. Pazite na krčenje

Flis je bolj kot druge vrste substratov nagnjen k krčenju in ta nagnjenost postane težava pod intenzivno toploto enote za bliskovno strjevanje. Če se flis med hitrim sušenjem celo nekoliko skrči, lahko zavrže vašo registracijo in uniči vaš končni odtis. Nekateri tiskalniki se borijo proti težavam pri registraciji zaradi krčenja tako, da pred prvo barvno postajo dodajo postajo za bliskovno sušenje ali pa speljejo celotno serijo flisa skozi sušilni stroj pred tiskanjem. Vsaka od teh zagotavlja, da se bo pojavilo krčenje, preden začnete tiskati. Najdete lahko tudi hitro strjejoče belo črnilo s podlago, ki bo preprečilo krčenje, ker flis ne bo dolgo sedel pod bliskovnim sušenjem.

5. Zmanjšajte migracijo barvil

Ker je večina flisa mešanica poliestra, postane migracija barvila težava; ko se med postopkom strjevanja segrejejo, lahko barvila izlijejo iz poliestra in migrirajo v črnilo ter ga obarvajo. Za boj proti temu lahko uporabite črnila z nizko izpustom, ki so manj dovzetna za selitev barvil med postopkom strjevanja.

6. Uporabite daljši čas sušenja

Flis je debelejši material, zato zadrži več vlage kot drugi substrati. Ta dodatna vlaga upočasni proces strjevanja. Najboljši način, da se prepričate, da so vaši odtisi flisa pravilno utrjeni, je, da upočasnite trak na vašem tekočem sušilnem stroju, da podaljšate čas strjevanja; le pazite, da sušilnega stroja ne nastavite nad 320 stopinj, da se izognete ožganju tkanine iz flisa. Preverite temperaturo črnila, ko pride iz sušilnika, da se prepričate, da se je popolnoma strdilo.

Kot pri vsakem projektu sitotiska, če si vzamete čas za premislek in načrtovanje, lahko uspešno natisnete na flis, da zadovoljite potrebe vaših strank. Iščete več nasvetov, ki vam bodo pomagali zagotoviti svojim strankam oblačila s sitotiskom vrhunske kakovosti? Nadaljujte z raziskovanjem našega bloga ali nas pokličite – vedno se z veseljem pogovorimo o sitotisku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja