Categories
Uncategorized

Mehka vezava

Knjige z mehkimi platnicami so verjetno najbolj priljubljena rešitev za vezave. Knjige z mehkimi platnicami/broširano vezavo lahko uporabimo hitro, v velikih količinah in, kar je najpomembneje, za vsak projekt po ugodni ceni. Zato ni čudno, da se toliko naših strank v najrazličnejših panogah za svoje tiskarske projekte odloči za mehko vezavo. Več o nekaterih uporabnosti, za katere je vezava mehka vezava odlična, in o različnih razpoložljivih rešitvah vezav bomo pisali v nadaljevanju tega bloga.

Mehka vezava

Za kaj uporabiti mehko vezavo?

Knjige z mehkimi platnicami so verjetno najbolj priljubljena rešitev za vezave. Knjige z mehkimi platnicami/broširano vezavo lahko uporabimo hitro, v velikih količinah in, kar je najpomembneje, za vsak projekt po ugodni ceni. Zato ni čudno, da se toliko naših strank v najrazličnejših panogah za svoje tiskarske projekte odloči za mehko vezavo. Več o nekaterih uporabnosti, za katere je vezava mehka vezava odlična, in o različnih razpoložljivih rešitvah vezav bomo pisali v nadaljevanju tega bloga.

Mehka vezava se uporablja za:

• letna poročila podjetij

• Brošure

• priročniki

• Letniki

• Grafični romani

• Leposlovni in nefikcijski romani

• In še veliko več tiskanih projektov!

Knjige z mehkimi platnicami so vezane po postopku, znanem kot popolna vezava. V tem postopku se knjižni blok sestavi iz vnaprej zbranih, vnaprej razrezanih ohlapnih listov. Nanese se mehka vezava, termotalilna lepila EVA ali PUR se uporabijo za povezovanje strani in namestitev platnice. Prednost popolne vezave je, da jo je mogoče narediti zelo hitro, zato je mogoče v kratkem času vezati veliko materiala. Končni izdelek je trden in trpežen, kar je še ena prednost tega sloga vezave. Tukaj je nekaj različnih tehnik, s katerimi povezujemo knjige z mehkimi platnicami. PUR vezava PUR vezava uporablja PUR lepilo za vezavo strani in platnic. Prednosti te tehnike so številne. Rezultat je zelo prilagodljiv izdelek, ki pa preprečuje vlečenje strani in razpokanje hrbtenice. Lahko ohrani celovitost v širokem razponu temperatur. Knjige, vezane na PUR, ležijo ravno, kar je zelo zaželena lastnost. Poleg tega je PUR odličen za digitalno tiskanje, saj lahko obdeluje široko paleto tiskanih zalog in črnila. Smyth Sewn Lepilo-On Cover Vezanje Ta popolna tehnika vezave povzroči enega najbolj trpežnih izdelkov iz mehke prevleke, ki so na voljo. Podpisi so sešiti skupaj s tehniko, znano kot šivanje Smyth, zaradi česar so neverjetno močni. Ti izdelki bodo položeni in jih je mogoče enostavno upogniti nazaj, da jih postavite na kopirni stroj. Za izdelek, ki mora zdržati veliko uporabo, je šivanje Smyth vaš odgovor. Več o popolnih vezavah in vezavah z mehkimi platnicami preberite tukaj! Prednost povezovanja knjig vam lahko pomaga, da svoj knjigoveški projekt dvignete na višjo raven, pri čemer upoštevate proračunske zahteve in vam ponudimo cenovno najučinkovitejšo rešitev, ki je za vas specifična.

Popolnoma vezane knjižice niso omejene na avtorje, ki tiskajo knjige na več kot 500 straneh. Najmanjša zahteva za stran je 28 strani in veliko podjetij in organizacij uporablja to metodo pri različnih tiskarskih projektih zaradi visoko profesionalnega videza in razmeroma nizkih stroškov, tako pri kratkih nakladah kot pri večjih količinah naročil. Popolna vezava se običajno uporablja za različne publikacije, kot so priročniki, poročila, katalogi, revije, foto knjige in drugo.

Zavedamo se, da knjige z odličnimi vezavami niso pomembne, ko gre za veliko število strani. Pri vsaki knjižici, ki vsebuje več kot 92 strani, je popolna vezava vsekakor boljša in zelo priporočljiva ter cenovno ugodna.

Popolni nasveti za oblikovanje vezanih knjig

Če ste se odločili, da bo vaš tiskani projekt popolnoma vezan, morate upoštevati nekaj pomembnih oblikovalskih namigov pri oblikovanju notranjih strani in oblikovanja naslovnice:

1. Ne izgubite se v žlebu

Za razliko od knjig, katere odprte strani ležijo ravno, so popolno vezane knjige prilepljene na hrbtenico in ne morejo ležati popolnoma odprte, ne da bi se zlomile. Med postopkom vezave bo območje vsake strani izginilo v hrbtenici, znano tudi kot žleb. Dobra praksa je, da na notranji strani vsake strani pustite vsaj četrt palca varnostnega prostora. Bodite pozorni, katere strani bodo na levi ali desni strani vaše knjige z odlično vezano knjigo, da boste lahko svoje varnostne robove postavili na pravo stran. Vse besedilo in slike, ki morajo ostati vidne znotraj varnostnega roba, naj se ne izgubijo v žlebu.

2. Bodite previdni pri objavah na dveh straneh

Če se odločite, da želite prikazati eno sliko na dveh straneh, upoštevajte, da se poravnava fotografije, na kateri se strani srečujeta, morda ne ujema popolnoma. Ko slika zajema dve strani, bo območje žleba še vedno zamegljeno vsaj za četrt centimetra od vsake strani. Morda se zdi, da vas skrbi malo prostora, vendar lahko drastično vpliva na videz fotografije. Pomaga pri izbiri fotografij, ki ne bodo tako očitne, da manjka vrzel (na primer obraz osebe na 2 straneh je lahko veliko bolj opazen kot fotografija z manj podrobnostmi).

3. Določanje širine zasnove

Edinstvena lastnost popolno vezanih knjig je sposobnost oblikovanja hrbtenice. Lahko ga obdržite v enobarvni barvi, dodate besedilo ali imate eno neprekinjeno sliko, ki pokriva sprednji pokrov do zadnjega ovitka. Pravilno namestitev naslovnice je zelo pomembna za popolno vezavo, saj se mora širina hrbtenice natančno ujemati z debelino vaše knjige (kar je odvisno od teže papirja in števila strani, ki jih izberete).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja