Categories
Uncategorized

Digitalni tisk – okolju prijazna odločitev

Danes se potapljamo v 4 razloge, zakaj je digitalni tisk okolju prijazna izbira za blagovne znamke vseh velikosti in zakaj je lahko dobra izbira za vašo blagovno znamko.

Digitalni tisk – okolju prijazna odločitev 

Ker vedno več potrošnikov in trgovcev na drobno išče podjetja, ki ponujajo okolju prijazne možnosti, se lastniki blagovnih znamk pogosto sprašujejo, kje začeti, ko gre za razvoj njihovih trajnostnih ciljev. Velike blagovne znamke, kot sta Nestlé in General Mills, so se zavezale k bolj trajnostnemu pakiranju in regenerativnim metodam kmetovanja, ki pomagajo zmanjšati emisije toplogrednih plinov; vendar se pogosto male in srednje velike blagovne znamke sprašujejo, kako lahko tudi same ostanejo okolju prijazne in relevantne, ne da bi vložile znatna sredstva ali brez popolne prenove?

Kot lastnik blagovne znamke lahko začnete z ogledom razvoja svojega izdelka. Z oceno, kje pridobivate svoje sestavine, embalažo, porabo energije, odpadke in drugo, boste pomagali uskladiti vaša dejanja z vašo vizijo. Preprosto mesto za začetek ocenjevanja svojih možnosti je tako, da se obrnete na svoje trenutne distribucijske in proizvodne partnerje ali poiščete nove partnerje, da vidite, katere okolju prijazne možnosti so na voljo.

Ko gre za prilagodljivo embalažo, je na voljo veliko trajnostnih možnosti. Lastniki blagovnih znamk lahko gredo na pot trajnostne embalaže z embalažo, ki jo je mogoče reciklirati, reciklirati po porabi ali kompostirati. Lahko pa blagovne znamke sodelujejo s proizvajalcem embalaže, ki ponuja digitalni tisk, ki je po naravi bolj prijazen način tiskanja. Nekatera podjetja lahko celo ponudijo obe možnosti.

Danes se potapljamo v 4 razloge, zakaj je digitalni tisk okolju prijazna izbira za blagovne znamke vseh velikosti in zakaj je lahko dobra izbira za vašo blagovno znamko.

1. Digitalni tisk pomaga zmanjšati emisije

Ne glede na vrsto embalaže, ki jo izberete za svojo blagovno znamko, je pomembno upoštevati ogljični odtis in emisije, ki se sproščajo med proizvodnjo.

 

Odlična novica o digitalnih tiskalnikih je, da proizvajajo veliko manj emisij CO2 kot številne tradicionalne in rovograturne tiskarske stroje. Pri ePac so naše stiskalnice HP Indigo 20000 ogljično nevtralne, kar omogoča, da ima postopek digitalnega tiskanja naših vrečk in vrečk manjši vpliv na okolje kot običajno tiskanje.

 

Zmanjšanje emisij = srečnejša zemlja.

2. Digitalni tisk zmanjšuje odpadke

Z digitalnim tiskom se odpadki znatno zmanjšajo. Za razliko od običajnih tiskalnikov, pri digitalnem tisku tiskarske plošče niso potrebne za ustvarjanje, nastavitev in izdelavo posamezne SKU. Tiskarske plošče se sčasoma obrabijo in nove plošče je treba ustvariti vsakič, ko pride do spremembe v zasnovi embalaže, kar vodi do več porabljenih materialov. Z digitalnim tiskom se datoteke naložijo v tisk in natisnejo, kot bi to storili na domačem tiskalniku, kar odpravlja odpadke, povezane s ploščami.

 

Zaključek: Brez plošč pomeni, da je potrebno manj materialov in nastaja manj odpadkov.

 

3. Digitalni tisk zmanjšuje zalogo odpadkov in zastarelo embalažo

Z možnostjo tiskanja po povpraševanju, tiskanja več SKU-jev v enem zaporedju in nizkih minimalnih naročil lahko blagovne znamke drastično zmanjšajo zastarelost (tako odpadke kot stroške) v primerjavi z običajnimi metodami tiskanja. Nikoli več vam ni treba zavreči embalaže in izgubiti denarja zaradi spremenjenega recepta, dizajna, certificiranja ali predpisov.

 

Z zmanjševanjem zastarelosti digitalni tisk pomaga, da neuporabljena plastična embalaža ostane na odlagališčih in več denarja v žepu.

4. Digitalni tisk in okolju prijazni fleksibilni embalažni materiali

Materiali, vključeni v digitalni tisk – od črnil do filmov – so prav tako trajnostni. Poleg tega, da so naše digitalne stiskalnice HP ogljično nevtralne, uporabljajo črnila na osnovi polimerov, ki ne vsebujejo nevarnih onesnaževal zraka (HAP). Ta trajnostna črnila porabijo manj energije in oddajajo manj toplogrednih plinov kot črnila na osnovi topil ali UV strdljiva črnila, ki se običajno uporabljajo v tradicionalni proizvodnji embalaže.

 

Z digitalnim tiskom imate na voljo tudi trajnostne možnosti embalaže, vključno s folijami iz PE-PE, ki jih je mogoče reciklirati, in filmi iz reciklirane smole (PCR). Obe vrsti embalaže preprečujeta odlaganje plastike na odlagališčih, kar je koristno za blagovne znamke in potrošnike.

Kot lahko vidite, digitalni tisk služi vašemu malemu in srednje velikemu podjetju, tako da lahko uskladite svoje trajnostne cilje brez popolne prenove blagovne znamke. Dejstvo je, da vam bo prehod na digitalni tisk prihranil zapravljene vire in čas. Uživali boste tudi v enostavnem postopku naročanja in več denarja v vašem podjetju, saj bo manj vezanih na zaloge.

 

Poleg tega je digitalni tisk v primerjavi z analognim ali običajnim tiskanjem veliko bolj trajnostna možnost, saj porabi manj energije, proizvaja manj odpadkov in ima na splošno manjši ogljični odtis. Ko gre za fleksibilno ustvarjanje paketov, je okoljsko ozaveščena izbira digitalni tisk.

 

Želite izvedeti več? Oglejte si HP-jev videoposnetek, ki pojasnjuje, kako vam lahko tehnologija digitalnega tiska preprosto pomaga ustvariti bolj trajnosten izdelek in zmanjšati ogljični odtis, hkrati pa zagotavlja vrhunski paket.

 

Partnerstvo z digitalno natisnjenim proizvajalcem prilagodljive embalaže

Če vas zanima, kaj bi digitalno natisnjena prilagodljiva embalaža po meri lahko naredila za vašo blagovno znamko, bi se naša ekipa strokovnjakov za prilagodljivo embalažo z veseljem pogovorila z vami. Pokličite nas ali zahtevajte brezplačno ponudbo, da izkoristite naše prilagodljive storitve embalaže z vsemi prednostmi digitalnega tiska, vključno s trajnostjo, kratkimi nakladami, hitrim časom obdelave in neskončnimi možnostmi prilagodljivega oblikovanja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja